Click for
English

A to take home

VELG TEMA:

Startside

Vikingsmykker fra Kaupang

Lewis sjakkbrikker

Vikingspillet Hnefatafl

Romersk dukke

Bysantinsk
medaljong

PC musematte

Oseberg-
tekstiler

Puslespillet
"Vikinger"

Runebrikker

Oseberg salatbestikk

Hitrakongen

Venus fra Svinesund

Kjøleskap-magneter

Hedalen Madonna

Samtidskunst

Hvor kjøpe?

Om MEMORY

Samtidskunst

Klikk på bildet
for å forstørre

Memory har samarbeid med billedkunstner Turid Eng som har en lang karriére bak seg og flere kjente arbeider. Det mest kjente er skulpturen "Heptakord" på plassen foran Konserthuset i Oslo. Turid Eng har deltatt i mange utstillinger, bl.a. flere år på Høstutstillingen, og hennes verker er innkjøpt en rekke steder.

Maria med barnet fra Oslo Domkirke

Ett av Turid Engs verk, en fargelagt treskulptur "Maria med barnet", står ved døpefonten i Oslo Domkirke. Hun har gjenskapt denne skulpturen i mindre format, ca 18 cm høy. Miniatyrutgaven er hvit i stedet for fargelagt som originalen, det gjør at linjespillet i skulpturen kommer ekstra godt frem.

 

Heptakord -- De Lyttende Syv

Turid Engs skulptur foran Konserthuset i Oslo har fått navnet Heptakord som betyr syvtoneskala som figurene symboliserer.

De syv skikkelsene utstråler konsentrasjon og jgjenspeiler tilhørernes opplevelser i konsertsalen. Skulpturen er monumental i formen men følsom i uttrykket.

Billedhuggeren har gjenskapt Heptakord i en miniatyrversjon som er et selvstendig kunstverk, ikke bare en forminsking av originalen. Hun har maktet å formidle det samme uttrykket som i originalskulpturen.

Miniatyren er ca 23 cm høy. Kunstneren har begrenset antallet til 300. Hver skulptur har innstøpt kunstnerens signatur. Et nummerert sertifikat undertegnet av kunstneren følger hvert eksemplar. Heptakord er til salgs fra Memory direkte, spør etter brosjyre her: Send E-post til Memory.

Skulpturen foran konserthuset

Miniatyrskulpturen

"Det gode svin"

Denne figuren av et hengebuksvin er et resultat av Turid Engs sans for form og linjer og er karakteristisk for hennes kunst. "Det gode svin" er ikke bare en morsom figur, den er også god å ta i og god å se på.

Lengde ca 13 cm, svart, silkematt overflate.