Click for English

A to take home

VELG TEMA:

Startside

Vikingsmykker fra Kaupang

Lewis sjakkbrikker

Vikingspillet Hnefatafl

Romersk dukke

Bysantinsk
medaljong

PC musematte

Oseberg-
tekstiler

Puslespillet
"Vikinger"

Runebrikker

Oseberg salatbestikk

Hitrakongen

Venus fra Svinesund

Kjøleskap-magneter

Hedalen Madonna

Samtidskunst

Hvor kjøpe?

Om MEMORY

Litt om

-- et firma i reiseminne- og gave-bransjen

Klikk på et bilde for å gå
til det tema

Memory har som forretningsidé å markedsføre gave- og reiseminner (souvenirer) knyttet til kulturhistorie, først og fremst fra vikingtid og middelalder i Norden, men ikke nødvendigvis begrenset til dette. Produktene er valgt ut fra ønsket om å skape en seriøs profil og hvor produktene kan inngå i kunnskapsformidlingsoppgaven som seriøse forretninger og museumsbutikker gjerne fremhever som motvekt mot de ofte vulgære produktene vi møter. Korrekt historisk produkt-utforming med produktbeskrivelser blir da et strategisk prinsipp.

Firmanavnet Memory er valgt fordi ordet betyr minne. Våre produkter er nettopp knyttet til minner om reiser (reiseminner eller souvenirer) eller en gave som kan minne mottakeren om en hendelse (f.eks et jubileum).

Idéskaping og produktutvikling

Memory har ikke produksjon i egen regi men står for idéskapning og produktutvikling mens selve produksjonen settes bort til eksterne leverandører i inn- og utland avhengig av hvor adekvat kompetanse finnes. Memory har nært samarbeid med andre leverandører som samlet representerer et stort spektrum av standardprodukter. Av disse markedsfører Memory bare et begrenset utvalg som passer med Memory’s forretningsidé og produktenes markedspotensiale.

Idéskapningen og produktutviklingen har vist seg å bli stimulert i et samarbeid med personer og organisasjoner med spesiell interesse og kunnskap om historie, samfunnsliv og utvikling i de aktuelle tidsperiodene. Vi har hatt glede og nytte av et nært samarbeid med fagfolk tilknyttet Oldsaksamlingen, Historisk Museum. Oseberg-teppet er et konkret resultat av et slikt samarbeid, det er da også godkjent for salg i museets butikker. Det er spesielt viktig for oss å sikre en korrekt gjengivelse av gjenstandene og med en riktig og fyldig beskrivelse slik at de ferdige produktene kan benyttes i museenes formidlings- oppgaver. Derved gis en gave eller et reiseminne fra Memory også et kulturinnhold og perspektiv ut over det å være en pen eller morsom presang eller souvenir.

Salgskanaler

Memory selger produkter bare til butikker og institusjoner, ikke direkte til forbrukere. Memory har en vid kundekrets i Norge med en rekke historiske museer (som Vikingskipshuset, Vitenskapsmuseet i Trondheim, Arkeologisk Museum i Stavanger, Bergen Museum), og større souvenirbutikker ("Alle tiders" i Oslo, "Viking" på Bryggen i Bergen, Saga Souvenir i Flåm). Dessuten selges memoryprodukter i Danmark, Sverige, Island, Irland, Tyskland, Sveits og USA.

Se avsnittet "Hvor kjøpe"

Memory holder til i Oslo, foretaksnummer er NO956 038 480MVA.

 

Vikingspillet

Smykker fra Kaupangfunnet

Sjakkbrikkene fra Lewis

Hedalen Madonna

 

  Send gjerne E-post til Memory, klikk her: Send E-post